fredag 23 augusti 2013

Angående Amnestys uttalande i morgonsoffan.


Amnestys representant i TV i morse. Kolla en kvart in på denna video. Vapenembargo mot Syrien talade hon om. Är det något som skulle slå ensidigt så är det ju det. Då kan USA och Saudiarabien fritt skicka vapen och manskap till "rebellerna" utan att Syriens värnpliktsarmé ska kunna förnya sin arsenal.

Det mest humanitära vore att armén i Syrien snabbt kan avsluta detta. De intar för närvarande "rebell"fäste efter fäste. Det enda som kan hålla igång kriget en längre tid är att USA, Storbritannien, Frankrike, Turkiet, Saudiarabien, Qatar fortsätter att skicka in manskap och vapen till konflikten. Det lär ha kommit in en ansenlig mängd beväpnade al-Nusra-terrorister från Jordanien i dagarna. Vad anser Amnesty om det folkrättsbrottet?

  

 

Vad gasattacken anbelangar finns bara två möjligheter. Antingen är det fake (det är en onaturligt stor del barn på bilderna och filmerna) eller så är det "rebellerna" som gjort en s.k. "false flag"-attack. Är det verkligen så Amnesty, att ni inte frågar er varför denna typ av händelser sker som på beställning varje gång FN är på besök eller har någon form av omröstning? Alltså när "regimen" som ni envisas med att säga har som minst intresse av sådana incidenter. Jag har lyssnat på flera intervjuer av Bashar al-Assad och det finns säkert en hel del man inte kan utläsa av det. En sak kan man dock utläsa. Bashar al-Assad är definitivt ingen dumskalle. Han har svar på alla frågor samt svarar både artigt, sakligt och ödmjukt.

Om armén kunde avsluta detta snabbt vilket enligt min uppfattning är det mest humanitära och folkligt önskvärda i Syrien så kan de hålla det presidentval som är utlyst 2014. Min uppfattning är att det är det som folkflertalet i Syrien tror mest på. Det tror definitivt inte på att religionsfascistiska terrorister kommer att införa någon form av folkstyre. Ni har ju sett vad som hände med kurderna i norra Syrien nyligen. Desperat terror mot civilbefolkningen. Är det något som Amnesty tänker utreda?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar