onsdag 28 augusti 2013

Var finns debatten om Syrienkriget?

Samtliga riksdagspartier verkar vara för det förestående anfallet mot Syrien. Alltså ingen opposition där att tala om. Ingen seriös debatt om Syrienkriget under dessa två år trots att det har funnits ett välgrundat och kunnigt motstånd mot den gängse mediabilden.

Den jättestora majoritet syrier, som bor i Sverige och som stöder regeringen och armén i det pågående kriget har nonchalerats helt. De har inte fått uttala sig överhuvudtaget. En gång gick SVT ut och försökte prata slumpmässigt med syrier på stan. Det gjorde de aldrig om. Varför, tror ni?

Varför syns de flyktingar som kommit i strid ström till Sverige under kriget inte i TV-rutan. Det borde ju varit ha ett jättebra propagandavapen. Kan det vara för svårt att hitta de med rätt ståndpunkt? Kanske är det inte "regimen" som de stora flertalet flytt från? Utan från de USA-köpta "rebellerna" och kriget.

Alltså hur kan mina licenspengar gå åt till att ljuga fram ett krig åt vår tids axelmakter NATO? Var finns rätten för den mest relevanta gruppen i denna fråga, Sveriges syrier, att göra sig hörda? Var finns demokratin i detta?

Sist men inte minst. Om USA/NATO anfaller i morgon. Då har detta planerats under en längre tid. Man planerar och genomför inte ett anfall bara på några dagar. Då är det USA som har genomfört eller hittat på den påstådda gasattacken själva.

Vem tjänar på det? Det fick jag lära mig som ung aktivist är det grundläggande i alla skeenden av denna typ. Alltså vem tjänar på det?

Vi avslutar med ett citat "Enligt den syriske oppositionsföreträdaren Ahmad Ramadan har rebellerna blivit förvarnade om en attack inom några dagar. Reuters uppger att rebellerna blev utfrågade om lämpliga mål under ett möte i Istanbul i Måndags." skriver Aftonbladet idag som den naturligaste sak i världen, utan att nämna att det faktiskt handlar om landsförräderi. Att sälja ut sitt land till främmande makt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar