tisdag 17 september 2013

Två rapporter om kemvapenattacken i Goutha

Så här är det. Vad de än säger på nyheterna. Jag har läst FNs rapport. Ingenstans framkommer vilken sida som är skyldig. Inte ens "mellan några rader".

Dock, sannolikheten för att det skulle vara något annat än en s.k. "false flag"-attack från "rebell"sidan är lika med noll.

Varför? Vi bortser från alla videodokument som ganska klart visar att, om inte vad som hänt så åtminstone vad som inte har hänt.

En fråga man ställer i denna rapport av ISTEAMS är varför det är så många barn och män men så ytterst få kvinnor på film"bevisen". Dessutom i ett område som varit avfolkat från civila sen minst ett år tillbaka. ISTEAMS står för "International Support Team for Mussalaha (Consilience) in Syria". En Syrisk människorättsorganisation. En av de ledande personerna här är moder Agnes Mariam. Hon var en känd oppositionell innan kriget och kritiserade regeringen öppet. Noterbart är att samtliga youtubeklipp som presenteras i denna rapport är borttagna utom de som är listade i början och som västmedia använder i sin "bevisföring".

Vi kan ju nämna att två kidnappade; en lärare och en journalist, som släppts i dagarna kunde vittna om att de hörde "rebellerna" planera detta dåd för att få till stånd ett NATO-anfall.

Så vad är sannolikheten för att armén skulle utföra en kemattack samma dag som FN- är på besök för att just undersöka tidigare rapporter om kemattacker? Dessutom på Syriska regeringens begäran.

Vad är sannolikheten att armén skulle utföra en kemattack mitt under en framgångsrik offensiv i ett område som man vilken dag som helst räknade med att ta över? En offensiv som man på grund av denna kemattack blev tvungen att avbryta. Alla arméns offensiver går framåt nu.

Det kan inte bara vara så att al-Qaida/FSA helt enkelt behövde en andhämtningspaus och försökte motivera understöd i form av ett NATO-anfall. Röda trådar m.m? Alltså understöd från de stater som bevisligen bara på 2000-talet har använt mer kemvapen än alla andra stater tillsammans i världshistorien.

Samt se Artikeln av Karin Leukefelt.
Ytterligare artikel om de två kidnappade ovan. Inlagt 2013-09-30

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar