onsdag 18 september 2013

Angående gasattacken i Goutha igen

Jag vill visa er slutsatsen och slutorden i den rapport utförd av religiösa organisationer med Moder Agnes Mariam i spetsen angående den avskyvärda behandlingen av barn i den s.k. kemgasattacken i Goutha. Här kommer min översättning:

"Angående den påstådda kemiska attacken i östra Goutha, har ISTEAMS studerat några av de 13 videos som nominerats av USA (US Intelligence Community) för att användas som bevis mot den Syriska staten.

Vi har kommit fram till att tre av dessa videos visade på att kropparna och filmerna hade arrangerats.

Efter att ha studerat hela den videofilmade dokumentationen som fanns tillgänglig ur perspektivet Syrisk samhällsstruktur, kom vi fram till att den civila befolkningen som den framställs i videofilmerna inte var konsistent med hur ett civilt syriskt samhälle ser ut. Det finns en tydlig avsaknad av riktiga familjer i östra Goutha framgår det av filmerna. Med en kuslig känsla av att ett hemskt brott har begåtts frågar vi: Vilka är barnen som syns i dessa filmer?

Var kommer de ifrån? Var är deras föräldrar. Hur blev de dödade? Var är kropparna begravda?

Vi anser att med de bevis för mediamanipulation som visas i denna och andra studier , så finns en moralisk förpliktelse att utlysa en utredning och en arresteringsorder för att finna och identifiera de barnkroppar som har använts på detta kriminella sätt i den så kallade kemgasattacken i östra Goutha.

Vi står å andra sidan i nära förbindelse med de överlevande för de förfärliga massakrerna den 4 augusti 2013 som utfördes av Jobhat El Nosra och deras allierade i elva byar i Lattakiahområdet. Som försoningskommité försöker vi att befria 150 kvinnor och barn som tillfångatogs under förevändning att de skulle användas till fångutbyte. Vi har blivit kontaktade av anhöriga till några de tillfångatagna kvinnorna och barnen. De känner igen sina anhöriga på filmerna som visar de påstådda offren för kemgasattacken i östra Goutha.

Några familjer har lämnat in klagomål till de Syriska myndigheterna. Dessa behöver höras på en internationell nivå. Vi behöver hjälp med att få internationell uppmärksamhet med detta humanitära fall av kriminellt utnyttjande av barn i östra Goutha. Vill ni vara med?

Det är ett akut behov av en oberoende och opartisk internationell kommission som kan ta reda på dessa barns identitet och var de finns. Har de dött så behöver deras kroppar återfinnas och DNA-testas. Bara då kan vi få ljus över detta historiska fall av massmanipulation."

Hela rapporten finns här: ISTeams-Ghouta-Report.

Här står lite mer om denna rapport: "One nun puts entire US intel community to shame over 'stage-managed' Syria footage"

Mer om ämnet finns här på Jinge

2 kommentarer:

 1. Hej
  Mycket bra budord och väldigt kritiskt tänkande... Fast jag saknar empiriskt stöd.. Vad är dessa "upplysningar" hämtade från? En fältundersökning? En undersökning på Facebook? Jag är bara frågande och inte kritisk till dina budskap dock! Hälsar, Sarah

  SvaraRadera
 2. Detta är en direkt översättning av slutsatsen på sidan 44 i en rapport som också var länkad i artikeln. Länkarna syns med blå skrift i texten. Annars finns den här. http://tarpley.net/docs/20130915-ISTeams-Ghouta-Report.pdf

  Den är gjord av en grupp (Musalaha) bestående av flera religiösa grupper i Syrien ledd av Moder Agnes Mariam som var en känd oppositionell nunna innan kriget började.

  Musalaha visade också runt Fredspristagaran Mairead Maguire i våras. Hennes rapport kan du läsa här http://phstjernfeldt.blogspot.se/2013/07/fredspristagaren-mairead-maguire-bsokte.html .

  Denna grupp är inblandad också som jag vet mindre om http://www.ipj.ch/ . Ännu.

  SvaraRadera