lördag 8 mars 2014

Putin vs Obama?

Jag såg en underhållande film häromdagen "White house down". En i mängden där USAs president är hotad. Den här gången en svart president (Obama?). Problemet med intrigen är väl att skurkarna i filmen, vapenindustrin och deras lobbyister, redan har vunnit för länge sen.

Vad ska man säga om Putin vs Obama... Att Putin är betydligt mer återhållsam. Särskilt nu i Ukrainakuppen. Han har placerat ut militär i Krim. Betydligt färre än vad avtalet med Ukraina stipulerar. Inget våld ännu. Aggressiviteten har ju faktiskt USA/EU stått för när man skickat pengar till den våldsamma högeroppositionen. Pengar som är olagliga att ta emot t.ex i Sverige. Det kallas att kollaborera med främmande makt. De har dessutom skickat in kända "auktoriteter" för att elda på upploppen, "demonstrationerna" (McCain, Levi, EU-repressentanter som inte fan kan hålla reda på vad de heter). Krypskyttarna är väl inte bevisat utskickade av den nya koalitionen men nog börjar indiciekedjan bli lång... om man börjar på "vem tjänade på det".

Jag tror inte heller på förenklingar som att det är två supermakter som spänner musklerna mot varandra. Ryssland har ju faktiskt inte visat andra tecken på att vilja kontrollera Ukraina än att de inte vill ha NATO nosandes i armhålan. Förståeligt. De östra och södra delarna ingick i Ryssland innan 1954 har jag för mig och lades till Ukraina av rent administrativa skäl. Ryssland kunde krävt dessa områden i början av 90-talet men avstod. Nu när Ukraina riskerar att ockuperas av NATO och Ryssland riskerar att få sina 150 miljoner invånare som måltavla för NATOs missiler så är väl risken att Ryssland trots allt återtar dessa områden. Ska man lyssna på nyheterna och övrig media så verkar ju inte invånarna i dessa områden ha något att invända under rådande omständigheter. Hellre trygg med Putin än förföljd av Obamas fascister verkar det som. Dessutom tycker jag att det är en självklarhet att försöka ha goda relationer med sina grannar. Något som den högerextrema regimen nu undergräver.

Huruvida Putin är en skitstövel eller ej får andra svara på. Om han är större skitstövel än Obama ska jag äta upp mina egna skitstövlar. Dessutom är ju Putin fan så mycket roligare än den där grötmyndiga tråkmånsen. Se här.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar