onsdag 5 mars 2014

Ukraina, fascismen och Carl Bildt

Carl Bildt kallade Janukovitz för Quisling för att han inte ville stanna kvar och kanske bli mördad av nazister. Har Bildt glömt vilka som var Quislingar här hemma? Fanns det någon högermänniska som inte stödde nazisterna under andra världskriget? Vilka stöder han nu i Ukraina? Igen...

Det är ett faktum att våldet som krävdes för att störta den demokratiskt valda regeringen genomfördes av nazister. Främst Svoboda och Högersektorn. Svoboda med sina armbindlar med hakkorsliknande symbol har man försökt göra rumsrena i omgångar. Deras ledare kallas "oppositionspolitiker" när de intervjuas i TV.

Flera ministerposter upptas nu av nazister. Ytterligare flera extremhögerpartier deltog i kuppen. Därutöver flera "vanliga" högerorganisationer. Vilka som var i majoritet. Extremhögerpartierna eller de "vanliga" högerpartierna tycker jag är irrelevant. Har man samarbete med nazister så är man nazist. Punkt slut. Glöm inte hur snabbt dessa "vanliga" högermänniskor börjar gasta "antisemit" när man kritiserar apartheidstaten Israel. Om man medvetet döljer att det är nazistledare man intervjuar så är detta mycket allvarlig.


Om man som Bildt stöder nazister i Ukraina. Vad kallas man då? Quisling?

Här är en bild på ledartrojkan på Majdan... Huruvida bilden visar en nazisthälsning eller om Ukrainas nya "premiärminister" Arsenij Jatsenjuk bara vinkar ska jag låta vara osagt men jag vet ju vad det ser ut som. Övriga på bilden är från höger Vitali Klitschko och Svobodas ordförande Oleh Tiahnybok.Apropå krypskyttarna... Jag har ju alltid undrat hur dessa krypskyttar kan dyka upp som på beställning överallt där USA/NATO/EU vill ha regeringsbyte. Libyen, Syrien, Ukraina...och förmodligen Venezuela nästa. USAs ambulerande destabiliseringscirkus som den har kallats har varit min hypotes.

Här är ett inspelat samtal  som släppts mellan Estlands utrikesminister Urmas Paet och EUs motsvarighet Catherine Ashton. Han berättar lugnt och sansat om krypskyttarna som sköt både poliser och demonstranter. Räkna inte med att hans uppgifter kommer på nyheterna. Han har själv bekräftat samtalet enligt Russia today.


" The snipers was not from Janukovits but from someone from the new koalition."


Att kuppen är styrd av USA och EU råder inget tvivel om efter "Fuck EU"-kommentaren. Här berättar Victoria Nuland om hur USA stöttat "oppositionen" i Ukraina med fem miljarder dollarFacebookkompisen Lars Blomquist har också en del klokt att säga om den saken:

"Så här tycker jag man ska se på att Putin hävdar att Krim-frågan är löst:
Ryssland vet att USA ligger bakom kuppen, dom vet allt, det behöver ingen tvivla på, och dom ser det som en krigshandling, alltså att USA, NATO och EU återigen drabbats av längtan åt öster igen, precis som många fler små män i Europas historia, så är det, och då intar dom Krim för att visa att dom ser allvarligt på sådana krigshandlingar och att Ryssland är uppe på fötterna. Ryssarna kommer ha detta som förhandlingsbricka och försöka få väst att ta bort sitt stöd för den illegitima högerextrimistregeringen, och om man gör det kan Ryssland åter släppa Krim"

Åsa Lindeborg har en mycket upplysande artikel i Aftonbladet. Dock vad folkrätten anbelangar så råder det lite tveksamhet. Eftersom Janukovits faktiskt var folkvald men blev störtad med våld innan regeringstiden löpt ut så kan han folkrättsenlig begära t.ex. Rysslands hjälp. Läs boken "Lagen mot krig" där förklaras detta närmare. Läs dock Åsa Lindeborgs jättebra artikel och använd era egna hjärnor och bedöm själva.

1 kommentar:

  1. Mycket bra skrivet. Ska länka till dig.

    /Skvitt

    SvaraRadera