måndag 9 juni 2014

Sluta mata "rebellerna" i Syrien med manskap och vapen!

Apropå vilken sida syrierna i Sverige står på... Nu har jag förstått att merparten flyktingar som kommer är "rebeller". Inte så konstig. De förlorar för fullt nu... Det är en tragedi oavsett. Situationen är alldeles för komplex för att man ska dela upp människorna i onda och goda. Alla har sina motiv, anledningar och förutsättningar till de val de gör i livet och det handlar inte om svart och vitt.

Dock kommer jag ihåg de första åren av konflikten. Hur det var i princip omöjligt att hitta någon med syrisk bakgrund som stödde "rebellerna" även om det bevisligen fanns. Jag kommer ihåg hur Rapport gick ut på stan för att intervjua syrier. De träffade inte på en enda som stod på "rebellernas" sida. Hade de gjort det så hade vi fått reda på det. Jag lovar. LokalTV i Jönköping åkte för att intervjua en Syrisk Pizzaägare med familj och anställda. När det kom dit fann de att familjen dagen till ära i princip tapetserat hela restaurangen med Bashar Al-Assad. Syriska flaggor på utsidan m.m.

Jag kommer ihåg hur Samir Abu Eid på SVT hamnade mitt i en jättedemonstration till förmån för regeringen i Syrien och den krystade förklaring han snabbt försökte leverera. Skolbarn fick ledigt från skolan. De tvingades från sina jobb m.m (precis som när svenskarna tvingas ut på gatorna vid prinsessbröllop m.m. ) Ändå rusade människor i princip fram till reportern för att berätta vad de visste.

Jag ser hur TV-teamen besöker de ockuperade områdena för att visa på "regimens hemska illdåd". De intervjuar enstaka uppenbart utvalda människor. Inga som rusar fram spontant för att berätta om sina upplevelser. I flera fall lyste rädslan för de omgivande "rebellerna" tydligt igenom.

När reportrarna bussades i de "regimkontrollerade" delarna stod folk i massor längs vägarna och visade sitt stöd för armén och regeringen. När bussarna stannade rusade folk spontant fram till kamerorna för att berätta. Det gäller alltså att "titta mellan raderna". Detta förklarades bort på olika sätt. Jag är dock helt övertygad om att så många människor på så långa sträckor som det här handlade om inte kan ha tvingats ut på gatorna. Dessutom under hela konflikten har alla opinionsundersökningar talat för den Syriska regeringen i denna konflikt.

Nu försöker man avfärda ett val där 74% av befolkningen röstade trots att mindre delar fortfarande var ockuperat. Trots att samtliga vallokaler var bombhotade och att (enligt Nabil Mouchi, den trovärdigaste mannen i Sverige för närvarande) över 150 granater sköts mot valområdena. Mer än 60 internationella valkontrollanter fanns på plats.

Finns det någon som följt det som händer i Syrien som på allvar tror att den Syriska regeringen med Bashar Al-Assad i spetsen skulle ha kunnat sitta kvar utan folkligt stöd? Finns det någon vettig människa som tror att detta krig skulle kunna fortgå om inte Saudiarabien, Frankrike, Turkiet, Storbritannien, USA, Qatar och Israel och faktiskt Sverige fortsätter att mata dessa "rebeller" med vapen och manskap. De är nu undanträngda i små fickor runt om i Syrien men har som sagt fullt spelrum i de grannländerna som bestämt sig för att springa västsamfundets ärenden och fortsatt påfyllning av både vapen och manskap.

Han mördar sin egen befolkning sägs det. 74% av befolkningen anser alltså inte det. Dessutom har huvudparten av de illdåd som framförts i SVT visat sig vara utförda av antingen "rebellerna" eller inte alls. Alltså s.k. "false flag".

Vill jag med detta säga att jag sympatiserar med Bashar Al-Assad och hans regering? Det är ovidkommande. Det är inte jag som ska stöda Bashar Al-Assad eller någon annan i Syrien. Det är syriska folket som ska avgöra vem eller vilka de ska stöda i Syrien. Ingen annan.

Alltså om Rapport, TV4, Aftonbladet och Sveriges politiker vill ha slut på kriget och det syriska folkets lidande:

SLUTA ELDA PÅ KRIGET MED VAPEN OCH MANSKAP TILL "REBELLERNA"!

Syrien har sagt vad hon vill ha. Acceptera detta.

3 kommentarer: