söndag 12 april 2015

Angående vår fria medias rapportering om Ryssland

Lite sannolikhetslära kanske. Angående demoniseringskampanjen mot Ryssland och Putin i synnerhet.

Missförstå mig inte. För mig är Putin som vilken borgerlig politiker som helst fast med lite unika problem att ta hand om.

Vad är sannolikheten för att en fri och oberoende press här i Sverige och västvärlden till nästan 100% ska vara avogt inställda till en demokratiskt vald president i ett stort grannland som Ryssland?
Fuskval säger alla. Det finns ju faktiskt bara påklistrade indicier för detta. Däremot visar oberoende opinionsundersökningar att Putin är en av det populäraste statsledarna i världen i sitt hemland. Det finns ju betydligt påtagligare indicier för fuskval i USA.

Pressen är nertryckt och styrd i Ryssland säger en så gott som till 100% enig mediakår här i Sverige. Ändå är en mycket stor del av media i Ryssland utlandsägd och presenterar samma anti-Putinpropaganda som vi läser här. Etermedian får visserligen, precis som i USA, bara ägas till 20% av utländska intressen men det gäller väl bara den ryska etermedian.

Så ponera om nu dessa 100% av vår media här i Sverige har rätt. Borde ändå inte en ansenlig del av media här ha en annan uppfattning om detta? Det finns ju ändå påtagliga indicier som talar för att vår mediabild inte är helt korrekt i detta avseende.

Ryssland är ett kapitalistiskt land som oss. Borde det inte finnas tongivande kapitalister som vill komma in på den ryska marknaden? Borde det inte finnas kapitalistiska TV-kanaler och tidningar som framför deras intressen i denna fråga?

Alltså borde man inte förvänta sig att en fri press åtminstone till 20 eller 30% skulle ha en positiv attityd till en borgerlig folkvald statsledare i ett så stort land med en så stor marknad som Ryssland?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar