fredag 5 augusti 2016

Krigsförbrytartribunal och Obamas drönare

Jag tittade just på en TV-serie, skit i vilken... ett avsnitt handlar om krigsförbrytartribunalen i Haag... En svart "diktator" från något afrikanskt land (givetvis) står åtalad för krigsförbrytelser. Det sitter bara en svart man i lokalen, den åtalade. Resten är idel vita män och kvinnor som då alltså ska representera humanism och rättvisa som då naturligtvis vinner. Det gör de alltid i den här typen av filmer.

Vad jag förstått är det precis så här det brukar gå till. Det finns t.o.m. de som säger att förutsättningen för att man ska hamna här är att man är just svart.

Att Tony Blair skulle hamna här kan vi glömma. Eller Bush, eller Obama, eller Hillary Clinton, eller Cameron osv...

Samma tribunal som alltså kräver att Saif al-Islam Gaddafi (Gadaffis son) ska ställas inför rätta för krigsbrott efter att Obama, Cameron, Clinton med fler har förstört hans land i grunden. Alltså förvandlat landet till ruiner och en s.k. failed stat med "inbördeskrig", kriminalitet, ditresta IS-krigare m.m.

Saif al-Islam Gaddafi  har hållits fängslad i Libyen sen kriget och också hunnit dömas till döden men släpptes plötsligt i maj i år. Opinionen för honom var för stark och ingen vågade sätta domen i verket.

Nu har också USA börjat bomba Libyen igen. Känns det igen? Afghanistan... samma scenario. Först är man lierad med islamisterna och kallar dem "opposition", "demokratikämpar", "rebeller" m.m. Man förser dem med vapen, pengar och manskap samt hjälper till med flygunderstöd. Sen när man sett till att idioterna fått makten så sätter man igång att bomba dem också.

Läs om USAs bombningar på Nyhetsbanken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar